REZEKI DI BULAN PUASA!!!!

Tuesday, August 9, 2011

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!

entry kali ni mummy nk cite tentang rezeki yang tidak ternilai untuk mummy sekeluarga di bulan yg mulia nih.....alahamdulillah syukur teramat sgt kupanjatkan kepadamu tuhanku...

al-kisah bermulanya cerita,mummy lewat dtg period 4 hari dan itu membuatkan hati mummy sangat2 rungsing,mane taknye mcm2 bermain di fikiran,tp mummy tenangkan hati dan berkata2 "maybe 2 3 hari lagi datangla en.P nih" sbb dh terase cucuk2 dibahagian ari2...puas mummy minum soft drink...tp xturun2 gak...last2 hari kemudiannye mummy ajak daddy ke famasi tuk beli pregnent test....malam 2 mase mummy nak mandi berat gak hati nih nak test,tp kena gak test....than mummypn test......ayyyooookkkkkkk!!!!!!




mase 2 hati mummy ni hanye tuhan je yg tau..mummy tunjuk PT u pd daddy...daddy seakan blur..daddy tanye mummy "syg ngandung ye????" dan mummy hanye mampu angguk je....mulai saat 2,mummy rase cam xtenteram,daddy tenangkan mummy,daddy kata "..kalau syg belum sedia kita jumpe doc. n dengar nasihat doc...."..bukan ape,mummy rase cam terlalu awal tuk mummy preggy balik,bayangkanlah si sufi baru je 9bln mummy plak dah preggy balik..huh!!!...padanlah sufi 2 3 hari nih asik merengek je...pandang mummy cam xpuas hati,rupenye jeles!!!....

than keesokkan harinye mummy ke hospital pakar al- islam kampung baru dimana mummy penah menginap disitu ketika mummy melahirkan si sufi tahun lepas...than mummy berjumpe dengan pakar sakit puan "doc. rosilawati..."..mummy dah biase dengan doc. nih coz mase preggy sufi dulu slalu gak mummy jumpe dgn dia...so mummypn tanye la pendapat doc.,than doc. kate "munirah,xde masalah kalau u nak teruskan kandugan nih..lagipn luka czer upn dah ok...tp biar sy scan dulu"...nurse membantu aku tuk baring di tpt scan..doc. mula scan perut aku "biasenye kalau baru2 nih xnampak lagi ketulannye..,tp biar sy cuba,kata doc..."...."wow!!!,mari sy tunjukkan bby awk,mummypn bsusah payah tengok di screen tv.."..tiba2 doc. bersuara "...munirah u ade keturunan kembar ke???..mummy menjawab...ade!!!,belah ibu sy,tp mase sy preggy anak sulung dulupn sy pregnent twin,tp mase sy 4 bulan sy keguguran satu daripada 2...kenapa ye doc.????..."sy lihat kali nih awk pregnent twin lagi coz ade 2 kantong"...huh!!!..agak nak luruh jantung mummy...keluar je dari bilik doc. mummy terus call daddy...daddy agak terharu bile mummy gtau yg mummy pregnent twin...sukanye dia hanye tuhan yg tau!!!...harapan dan doa mummy semoga anak yg berada dalam kandungan mummy nih sihat2 selalu....alhamdulillah mummy xde alahan ape2 buat mase nih!!!!!....amin....
Suke ke??? LIKEkan je!!!!

4 comments:

hanidatul shatira said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh...twin ok......im so jeles..hehehehe
doakan hani pasni..nak twin jugakkk

DaYaH JeLitA said...

tahniah :)

munnie nyrra said...

@hanidatul shatirainsyaallah ade rezeki untuk hani....

munnie nyrra said...

@DaYaH JeLitAtq dear.....

Post a Comment

 
!-- page load timer start -->
copyright@Segala Yang Tercatat diatas adalah Hak Milik Mommy Nyrra